Zoom maakt het eenvoudig om je vergadering direct met Twitch te verbinden

Op woensdag werd bekend dat Zoom het gemakkelijker maakt om je vergadering of webinar naar Twitch te Livestreamen door de streamingdienst te integreren in de native integratie van zijn app met de dienst. Zodra je je Zoom en Twitch accounts met elkaar verbonden hebt, kun je in een paar seconden beginnen met het uitzenden van je vergadering.

Zoom beweert dat de functie bedoeld is om “het proces van delen van inhoud binnen” gemeenschappen te vereenvoudigen, wat erop wijst dat het bedrijf verwacht dat de functie onder andere gebruikt zal worden voor dingen als bedrijfswebinars. Ik kan me talloze toepassingen voor dit soort technologie voorstellen, onder meer voor wie een live podcast wil uitzenden, een preek wil houden, of zoiets eenvoudigs als een gemeentevergadering wil uitzenden voor een groot aantal mensen.

Het was vroeger nooit onmogelijk om een Zoom vergadering op Twitch uit te zenden. Je kon technisch gezien naar Twitch streamen door je streaming URL en sleutel in te voeren in de streaming dienst van Zoom, die streaming naar andere platforms zoals Facebook en YouTube ondersteunt en je in staat zou stellen een aangepaste streaming dienst toe te voegen. De oude methode, waarbij je OBS moest installeren en configureren voordat je een bijeenkomst kon streamen, was ingewikkelder dan de nieuwe, waarbij je alleen op een “Live on Twitch” knop hoeft te klikken en in te loggen op het platform.