Waarom Den Haag bezoeken

Den Haag is de op twee na grootste stad van Nederland. Ze is bekend als de officiële residentie van de Nederlandse regering en de woonplaats van de koninklijke familie. Verder heeft Den Haag veel van zijn historische charme behouden. Er is veel te zien en te doen in Den Haag, dat rijk is aan onder meer geschiedenis, kunst en musea.

Talrijke ambassades en de hoofdkantoren van verschillende internationale organisaties – waaronder het Internationaal Gerechtshof van de Verenigde Naties – zijn hier gevestigd. Hoewel het de scherpte en opwinding van Amsterdam mist, zijn de hoofdstad, zijn mooie parken, en zijn fascinerende architectuur alle een bezoek meer dan waard, ongeacht de reden van je bezoek.

hotel Des Indes lange voorhout Den Haag The Haque

Lange Voorhout

De schilderachtige wijk Lange Voorhout ligt in het hart van Den Haag. Er staan veel belangrijke 18e eeuwse gebouwen langs deze brede straat, omzoomd met mooie bomen. Verschillende ambassades, de Hoge Raad der Nederlanden, en het Escher Museum behoren tot de gebouwen op de lijst. De Lange Voorhour Den Haag is ook een uitstekende plaats om een wandeling te maken of gewoon ontspannen de bezienswaardigheden en geluiden van Den Haag in je op te nemen.

Het Mauritshuis Museum

Een van de belangrijkste kunstmusea van Nederland is ondergebracht in dit klassieke bouwwerk. Het werd in 1636 gebouwd en herbergt nu een uitgebreide collectie kunst en kunstvoorwerpen uit de Nederlandse Gouden Eeuw, waaronder meer dan 800 voorwerpen. Er zijn verschillende opmerkelijke werken te zien, waaronder Rembrandts Anatomische les, Rogier van der Weyden’s Bewening, Vermeer’s Het meisje met de parel, en werken van Velazquez en Rubens.

Het Binnenhof

Het gotische kasteel dat er staat, staat bekend als het Binnenhof en is het oudste onafgebroken werkende Parlementshuis ter wereld, ingebouwd in 1250. Dit onregelmatig gevormde complex van gebouwen ligt langs het Hofvijvermeer en is georganiseerd rond een centrale binnenplaats met een waterpartij. Maak een rondgang door het gerechtsgebouw Rolzaal, de Lairessezaal, waar schilderijen van Gerard de Lairesse uit de 17de eeuw hangen, en de Eerste en Tweede Kamer. Ook een bezoek waard is de schitterende Ridderzaal, ook bekend als de ridderzaal, die uit de 13de eeuw dateert. Deze zaal in gotische stijl met twee torens, gereserveerd voor speciale gelegenheden, is rijk versierd met ingewikkelde details, waaronder een sierlijke troon en een overvloed aan spectaculaire glas-in-loodramen.

Het Paleis

Hij was een bekende Nederlandse graficus uit de twintigste eeuw wiens werken gekenmerkt worden door hun onmogelijk grote schaal. Hij is vooral bekend om het gebruik van wiskunde en geometrie in zijn kunst, wat te zien is in het Escher in Het Paleis, een museum dat aan hem gewijd is. Dit voormalige koninklijk paleis herbergt nu 150 van Eschers beroemdste prenten, houtsneden, mozaïeken, landschapsschilderijen en foto’s. Bovendien kunnen bezoekers deelnemen aan een interactieve optische illusie-ervaring, waarin ze “de dingen door de ogen van Escher kunnen zien”.

Mesdag Museum

Het Mesdag Museum, gehuisvest in het voormalige woonhuis van de Nederlandse schilder Hendrik Willem Mesdag, bevat een uitstekende collectie werken van Mesdag en zijn vrouw, Sientje Mesdag-Van Houten. Het Panorama Mesdag, ondergebracht in de koepel, is het middelpunt van het gebouw. Dit massieve schilderij, dat meer dan 400 voet en 45 voet hoog meet, geeft het kustgebied van Scheveningen weer zoals het er aan het eind van de negentiende eeuw uitzag.

Het Paleis van de Vrede

Veel cruciale juridische organisaties, waaronder het Internationaal Gerechtshof, zijn gehuisvest in Den Haag’s imposante Vredespaleis (Vredespaleis). Het werd in 1913 gebouwd door de filantroop Andrew Carnegie en is een mengeling van gotische en neoclassicistische stijlen. Het werd in 1913 ingewijd. Sommige van de rijk versierde interieurs werden mogelijk gemaakt door bijdragen uit verschillende landen, waaronder marmer uit Italië, siersmeedwerk uit Duitsland, en houten lambriseringen uit Brazilië en de Verenigde Staten. Bovendien bevat het beelden en bustes van opmerkelijke personen, zoals Gandhi en Nelson Mandela.

Landgoed Clingendael

Het landhuis op Landgoed Clingendael is een prachtig staaltje architectuur, maar de schitterende tuinen eromheen zijn het ware hoogtepunt van het landgoed. Ze zijn het hele jaar open (en de toegang is gratis), en ze omvatten een picknickplaats, een grote speeltuin, en verschillende prachtige tuinen. Een prachtig aangelegde Engelse tuin met een theeschenkerij ernaast hoort er ook bij. Afgezien daarvan is in het park de enige Japanse tuin in Nederland. Wegens zijn kwetsbaarheid is hij elk jaar maar acht weken open (van april tot juni en vanaf oktober). De tuin werd in 1910 ontworpen door Marguérite M. Barones van Brienen, ook bekend als Lady Daisy, vanwege haar reizen naar Japan in die tijd.