Tips om lang reizen meer comfortabel te maken

Op reis gaan is heerlijk, maar vooral de bestemming is waar we het voor doen, de meeste van ons dan. Urenlang in dezelfde positie in de vliegtuigstoel of autostoel, wachten op de andere vlucht, in een krappe taxi of transfer stappen naar het hotel: reizen is niet altijd leuk. In dit artikel volgen een aantal tips om je lange reis toch ietsje aangenamer te maken.

Tips om lang reizen meer comfortabel te maken

Geestelijke voorbereiding

Hoewel dit simpel klinkt, kan het enorm veel schelen. Wanneer je je voorbereidt op een lange reis kom je (hopelijk) niet voor verrassingen te staan. Probeer je erbij neer te leggen dat de reis lang gaat duren, sterker nog: bereid je voor op een reis met vertraging, dan kan het alleen maar meevallen. Vertel jezelf dat het reizen lang gaat duren, maar je niet voor niks geboekt hebt en je toch zeker graag de bestemming bereikt. Met ons hoofd kunnen we meer dan we denken, geloof me.

Genoeg entertainment

Niets is zo vervelend als een te korte afspeellijst, te weinig gedownloade films of series of te weinig boeken mee. Je kunt (als er plaats voor is) maar beter te veel muziek, films, series of e-boeken downloaden dan te weinig. Je favoriete album of serie kan een lange reis aanzienlijk leuker maken. Spelletjes meenemen kan ook! Dit kan voor zowel jezelf, als voor jou en je reispartners leuk zijn. Ben je meer van het creatieve? Neem dan een tekenblok mee en laat je onderweg inspireren. 

Powerbank to the rescue

In vliegtuigen is er tegenwoordig vast de mogelijkheid je apparatuur op te laden, maar in auto’s is dit lang niet altijd handig. Zorg voor een sterke powerbank zodat je zeker niet zonder stroom komt te zitten, dit maakt het wel zo makkelijk al je muziek, series en films af te spelen.

Comfort all the way

Lange reis voor de boeg? Een nekkussen is je vriend! Deze is zowel te gebruiken in het vliegtuig als in de bus of in de taxi en kan behoorlijk wat nekpijn schelen. Je kunt hiernaast ook nog een kussen meenemen om op te zitten of een sjaal die je zowel als deken, omslagdoek of natuurlijk gewoon als sjaal kunt gebruiken. Tegenwoordig zijn de nek en zitkussens opblaasbaar en zijn ze dus ideaal om mee te nemen. Kleine moeite, maar lekker zitten maakt je reis een stuk comfortabeler.

Snacks

Niets zo naar als lang onderweg zijn met trek. In de meeste vliegtuigen voorzien ze wel een maaltijd of snack, maar er gaat niets boven je eigen favoriete snack natuurlijk. In je handbagage mag je van alles meenemen wat je op het vliegveld koopt. Bereid je goed voor alvorens je het vliegtuig in stapt en daarmee bedoel ik: buy all the snacks, want lang reizen gaat gepaard met snacks. Lang in de auto? Neem een koelbox mee en bewaar hier de snacks in! Zorg ook altijd voor een flesje water, of meerdere flesjes zelfs zeker wanneer je naar een warm land reist. Je weet nooit hoe lang je vertraging gaat hebben en water op zak hebben is dan wel zo fijn.

Zo min mogelijk tassen

Hoe minder tassen je draagt, hoe minder je er kwijt kunt raken. Het is overzichtelijker om bijvoorbeeld één rugzak mee te nemen, in plaats van een koffertje een klein tasje en nog een stoffen tas. Wanneer je alle spullen in een tas hebt, hoef je er maar op een te letten. Wel zo relaxed tijdens het reizen.