Must sees en do’s voor Londen!

Londen is een populaire bestemming als het om citytrips gaat. Deze Engelse hoofdstad telt bijna negen miljoen inwoners en behoort tot de vier grote wereldsteden samen met Tokio, New-York en Parijs. Dat er genoeg te beleven valt in Londen is geen geheim: de stad zit vol historie, bezienswaardigheden, toeristische attracties en bruist van de energie. Omdat de stad zo groot is en je wel een paar weken nodig hebt om alles te zien, volgt hier een lijst met dingen die je absoluut niet mag missen als je naar Londen vertrekt!

london

Tower of Londen
De Tower of London, ook wel The Tower genoemd, is misschien wel het meest bekende gebouw van Londen. Dit imposante kasteel heeft al vele functies gehad, zo heeft het gefungeerd als paleis, gevangenis, bewaarplaats van de kroonjuwelen, fort, wapenmagazijn en is het de laatste decennia een museum. Je kunt rondom de Tower wandelen of het museum bezoeken en de geschiedenis in duiken, aanrader! Als je vlak bij de Tower bent, wandel dan ook direct over de Tower Bridge. Voor de echte dare devils: tussen de twee torens op ruim veertig meter hoogte, bevindt zich een glazen wandelpad die je kunt betreden. 

Londen Eye by night
Over heel Londen uitkijken is een eitje wanneer je je in het gigantische reuzenrad van Londen bevindt, de London Eye. Nog mooier is het wanneer je dit in de avond doet, wanneer talloze lichtjes Londen weergeven. De Londen Eye is honderdvijfendertig meter hoog en een ritje hierin duurt dertig minuten. Je kunt van tevoren je tickets scoren online, dit scheelt in prijs én in de rij staan.

Westminister Abbey
De Westminister Abbey is de mooiste kerk van Londen. Het is de koninklijke kerk waar huwelijken, kroningen en begrafenissen van leden van de Royal Family plaatsvinden. De kerk is zowel van binnen als van buiten prachtig. Wil je een bezoekje brengen aan deze kerk? Check dan even of er geen diensten plaatsvinden, de kerk is namelijk niet altijd open voor toeristen.

Camden Town
Je zou Camden Town kunnen omschrijven als een groot doolhof vol marktjes, mode, (street)art en bezienswaardigheden. Deze wijk is niet voor de mensen die een hekel hebben aan drukke plaatsen, sowieso is Londen dan niet de stad voor je vrees ik. Camden zit vol leven en energie, culturen gaan er hand in hand en overal is streetfood te vinden. Camden is dan ook geliefd bij toeristen, maar ook bij de jongere generatie. Love it or hate it, maar wanneer je in Londen bent moet je de sfeer van deze buurt geproefd hebben!

Borough Market
Voor de foodlover is de Borough Market het einde! Dit is de oudste en bekendste food market van Londen en bevindt zich onder het spoor, wat het een toffe sfeer geeft. Overal is eten, het ruikt er fantastisch en het is alleen al leuk om er doorheen te wandelen, maar geloof me: bij het zien en ruiken van al dat eten is de kans klein dat je met lege handen blijft staan. Bon appetit!

Platform 9 ¾
Natuurlijk kan deze niet ontbreken! Platform 9 ¾, bekend van Harry Potter, is in levenden lijve te aanschouwen op het Kings Cross Station. Door de vele toeristen hebben ze Platform 9 ¾ wel moeten verplaatsen naar de achterkant van het station, goed om te weten als je deze spot wilt bezoeken.

Nog meer dingen op de checklist

Londen is een stad met eindeloze dingen om te beleven, de volgende dingen kunnen ook op je lijstje voor wanneer je de stad gaat bezoeken, veel plezier!

  • Buckingham Palace. Tip: check van tevoren wanneer de wachtwissel is!
  • Hyde Park
  • Shoreditch
  • Sky Garden
  • St. Paul’s Cathedral