Infrarood panelen moeten samen met zonnepanelen gebruikt worden

Door je huis te verwarmen met infraroodpanelen en zonnepanelen kun je een nog milieuvriendelijker bijdrage leveren. Als je zonnepanelen op je dak genoeg energie opwekken, kunnen ze onmiddellijk gebruikt worden om je infrarood panelen van stroom te voorzien, zodat je het hele jaar door lekker warm blijft. Bovendien is verwarming met hernieuwbare energiebronnen gewoon schoon, gunstig voor het milieu, en goedkoop. Om je huis te verwarmen zonder aardgas te gebruiken, is elektrische verwarming aangedreven door de energie die je met je zonnepanelen opwekt een haalbare oplossing en alternatief. We leggen dadelijk uit waarom.

Infrarood verwarming met zonnepanelen

Wat is infrarood verwarming door zonnepanelen, en hoe werkt het?

Het gebruik van zonnepanelen in combinatie met infrarood verwarming is de meest efficiënte methode om een woning te verwarmen zonder elektriciteit of gas. Om te begrijpen hoe het werkt, moeten we eerst begrijpen wat infrarode panelen zijn en hoe deze warmtepanelen werken.

Wat is het proces waardoor infrarood verwarming werkt? Elektrische kachels, zoals de infrarood verwarming, gebruiken energie die omgezet wordt in infrarood stralingswarmte. Daarna worden de voorwerpen en personen die in de gloeiende ruimte staan door de stralingswarmte verwarmd. De voorwerpen houden de warmte gedurende langere tijd vast. Omdat de langgolvige infrarode stralen weerkaatsen, kun je de heerlijke warmte uit meerdere richtingen ervaren. In vergelijking met convectiewarmte, die ontstaat wanneer lucht verwarmd wordt, is de warmte niet te vergelijken met stralingswarmte.

Wanneer je een elektrische convectieverwarming gebruikt, wordt de lucht verwarmd en door de ruimte laten stromen. Warme lucht stijgt op, en voordat de hele kamer met warmte gevuld is, heb je kostbare energie bespaard en uren in de toekomst gestoken. Omdat de lucht door de hele ruimte stroomt, is deze manier van verwarmen niet alleen ongezond, maar ook gevaarlijk. Er zitten stofdeeltjes in, en daardoor wordt de lucht droger.

Met zonnepanelen en infrarood verwarming kun je profiteren van een duurzame en energiezuinige optie om de binnenruimte van je huis te verwarmen. De energie die je via de zonnepanelen op je dak opwekt, kun je gebruiken voor dezelfde infrarood verwarming die je via de zonnepanelen op je dak opwekt. Je kunt evenveel besparen op de energieprijzen en, bijgevolg, op de verwarmingsuitgaven.

Als je geen zonnepanelen hebt en in plaats daarvan infrarood verwarming gebruikt om je huis te verwarmen, kun je tot 50% op je verwarmingsuitgaven besparen. Combineer je die zonnepanelen met infrarood verwarming, dan maak je een aardige winst.

Wat zijn de voordelen van de installatie van infrarood verwarming op zonnepanelen?

Dit is een eenvoudige vraag met een eenvoudig antwoord. Infrarood verwarming op zonne-energie is een milieuvriendelijke manier om je huis te verwarmen zonder gas. Daardoor produceer je geen CO2, wat gunstig is voor het milieu. Behalve dat kun je de energie die de zonnepanelen produceren gebruiken om alle elektrische snufjes in je huis van stroom te voorzien. Zo kun je het gebruik van gas om je huis te verwarmen helemaal afschaffen. Warm water kun je krijgen via een kosteneffectieve zonneboiler. Koken en verwarmen gebeuren beide elektrisch.

Bovendien is een infrarood verwarming zeer energiezuinig in het gebruik. Infrarood verwarmingspanelen zijn van A-kwaliteit, wat aangeeft dat ze ten minste 93 procent van de energie die ze ontvangen in warmte omzetten. Bovendien zijn de afzonderlijke warmtepanelen helemaal warm in 5 tot 12 minuten, afhankelijk van het model. Er is dus niet veel opwarmtijd nodig voor het spel. Dit impliceert dat je onmiddellijk geld bespaart op je energierekeningen. En je zult het merken op je volgende elektriciteitsrekening. Als je een infrarood verwarming gebruikt in combinatie met zonnepanelen, kun je geld besparen op je verwarmingskosten.

Maak gebruik van een batterij om de zonne-energie die je gedurende de dag opwekt op te slaan, zodat je die ‘s avonds kunt gebruiken om het infrarood paneel van stroom te voorzien. Dan ben je helemaal kosteneffectief, milieuvriendelijk en voordelig bezig. Als alternatief voor het kopen van batterij-energie kun je overwegen groene stroom te kopen uit windturbines of zonne-energiecentrales.

Een infrarood verwarming is heel doeltreffend om snel een zone in huis te verwarmen, zelfs als de temperatuur buiten ‘s avonds te laag is. Je zet een infrarood paneel aan, en je voelt meteen de warme stralen van de zon die je huid en lichaam verwarmen.

Als een huis goed geïsoleerd is, zijn infrarood panelen perfect in staat de hele constructie te verwarmen. In de winter kan een goed geïsoleerd huis 16 graden Celsius vasthouden. Een infrarood verwarming gebruikt relatief weinig energie om de temperatuur op te voeren tot 20 graden Celsius. Daardoor kun je je elektriciteitsverbruik nog verder verminderen.

Voordelen van het gebruik van duurzame verwarmingsmethoden in plaats van gas

De voordelen van het gebruik van duurzame verwarming in plaats van gas zijn talrijk. Door infraroodpanelen met zonnepanelen te combineren krijg je een duurzame verwarmingsmogelijkheid waarvoor geen gas nodig is. We hebben voor je gemak de belangrijkste voordelen van infrarood verwarming op een rijtje gezet:

– Het gebruik van infraroodpanelen en zonnepanelen kan een aanzienlijke energiebesparing opleveren.

Onafhankelijkheid van fossiele brandstoffen is gunstig voor het milieu.

– CO2-neutraal, dankzij het gebruik van hernieuwbare en zonne-energie.

– Infrarode warmte is gelijkwaardig aan die van de zon, wat veilig en heilzaam is.

– Een grote keuze aan aantrekkelijke ontwerpen die bij de inrichting van je huis passen.

– Kan gebruikt worden als wand- of plafondverwarming.

– Je hoeft een infrarood paneel niet te onderhouden.

– Lage jaarlijkse gebruikskosten zijn een pluspunt.

– De installatie van het infrarood paneel is snel en eenvoudig.

– Omdat stralingswarmte geen stofdeeltjes doet opwaaien, is ze bijzonder gunstig voor mensen die last hebben van allergieën of ademhalingsmoeilijkheden.

– Infrarood verwarming verbruikt een minimale hoeveelheid energie.

– Combineer infrarood panelen met zonnepanelen, en ook met een thermostaat, om nog meer geld op elektriciteit te besparen.

Bron van onderzoek:

Infrarood Verwarming
Warmteshop
Infrarood paneel