In Rotterdam is er een prachtige rivieroversteek

De Erasmusbrug, een van de beroemdste bruggen van Nederland, overspant de rivier de Nieuwe Maas en vormt een essentiële verbinding tussen het noorden en het zuiden van de stad Rotterdam. Tijdens een fietstocht door het centrum van Rotterdam is dit een fascinerend gebied om te ontdekken. Om van de futuristische Kop van Zuid naar de eeuwenoude wijk Delfshaven te reizen, moet je tijdens de tour een brug oversteken.

De Kop van Zuid is een Rotterdamse wijk die in rap tempo wordt herontwikkeld en toch trots haar industriële achtergrond laat zien. Het is de thuisbasis van de torenhoge De Rotterdam van Rem Koolhaas, een bekroonde woonwolkenkrabber die bekend staat als het Montevideo-gebouw, en de Maastoren-toren, het hoogste gebouw in Nederland met 230 meter. Aan de andere kant is Hotel New York een gebouw dat echt de geschiedenis van de buurt en zijn mensen symboliseert. In dit prachtige Jugendstil-gebouw was vroeger het hoofdkantoor van Holland America Line gevestigd, prachtig gerestaureerd. De Wilhelminakade, de beroemde pier van Rotterdam, was het startpunt voor tienduizenden mensen die aan hun reis naar een nieuw leven begonnen. Het Nederlands Fotomuseum, gelegen op het eiland Kop van Zuid en het nationale fotografiemuseum van Nederland, is een andere bezienswaardigheid die u niet mag missen.

De Erasmusbrug neemt je mee naar een heel andere wereld: de Veerhaven, met zijn mooie gebouwen en eeuwenoude schepen, en het oude Delfshaven, een heerlijke historische wijk waar de bezoeker voor een korte periode de sfeer van het vooroorlogse Rotterdam kan ervaren.

Kijk eens binnen in een Kubuswoning.

Het Show Cube Museum (Kijk-Kubus) werd opgericht omdat nieuwsgierige omstanders de huurders van het Kubushuis ergerden. Dankzij de inzet van één ondernemende eigenaar kunnen bezoekers een rondleiding krijgen door de volledig gemeubileerde Kubuswoning. Enkele van de dagelijkse problemen die bewoners ervaren, zoals het kopen en monteren van meubels voor een structuur zonder rechte muren, worden ook belicht in de film.

Personal Architecture BNA, gevestigd in Rotterdam, heeft in 2009 een van de grotere kubussen gerenoveerd voor een van de grootste hostelbedrijven van Nederland. Om te ervaren hoe het is om in een Kubuswoning te wonen en te genieten van een adembenemend panoramisch uitzicht over de omgeving , Bezoek vandaag nog Stayokay Hostel Rotterdam. Het is gratis!

De Erasmusbrug is een brug die twee continenten met elkaar verbindt.

De Erasmusbrug is een verbluffend technisch hoogstandje dat op de agenda zou moeten staan ​​van elke toerist die naar Rotterdam komt. Een nieuwsgierige toerist kan in de buurt van de brug genoeg vinden om te interesseren, van het oude Delfshaven tot het verkennen van de moderne Kop van Zuid, met onder meer wolkenkrabbers zoals het Hotel New York en het Nederlands Fotomuseum. De Erasmusbrug heeft ook gediend als decor voor een aantal opmerkelijke evenementen.

De Erasmusbrug heeft een rijke geschiedenis.

De 800 meter lange Erasmusbrug is een van ‘s werelds beroemdste bruggen. Deze indrukwekkende structuur is van lichtblauw staal en heeft een eenarmige pyloon die hoog in de lucht steekt en een rij van 40 staalkabels die het meer overspannen. De brug bereikt op het belangrijkste punt een hoogte van 139 meter. De brug, in het Nederlands de ‘Erasmusbrug’ genoemd, wordt door de lokale bevolking ook liefkozend De Zwaan (‘De Zwaan’) genoemd vanwege de ongebruikelijke vorm van een van de asymmetrische pylonen. Het gebouw is ontworpen door Ben van Berkel en in 1996 ingewijd door koningin Beatrix.

Bron: Taxi Rotterdam