Huis opknappen want de lente is begonnen

Wat is EIFS stucwerk en hoe werkt het?

EIFS stucwerk is een soort stucwerk wandbekleding die aan de buitenkant een standaard stucwerk installatie met een acrylaat afwerking lijkt te zijn. Toch verschilt het, wanneer de binnenste lagen ontleed worden, van een hard coat stucsysteem.

EIFS is een wandsysteem dat vele lagen van verschillende goederen combineert tot een compleet wandsysteem met unieke kwaliteiten zoals een meer uitstekende waterbestendigheid en hogere luchtbarrières.

Enkele van de standaardlagen zijn een water/lucht barrière, een klevende grondlaag, schuim, een grondlaag ingebed in een glasvezelnet, een grondlaag (soms optioneel), en een afwerklaag.

Home improvements toronto

Laten we enkele onderdelen van een EIFS bekledingssysteem nader bekijken om beter te begrijpen wat ze zijn, waar ze uit bestaan, en hoe ze verschillen van een stijf afwerkingsstucsysteem.

Waterafstotende barrière (WRB): Dit is niet altijd een verplicht onderdeel van EIFS bekleding, maar het wordt meestal toegevoegd als een “premium systeem” om de waterweerstand van de muur te verhogen.

Vloeibaar aangebrachte WRB’s: Dit zijn vloeibaar aangebrachte stoffen (zoals verf) die er vaak over gerold/geborsteld of gespoten worden en een dikte van ruwweg 20 mils hebben.

Er mogen geen speldenprikken in deze laag zitten, want het is de belangrijkste waterdichtingslaag, en gaten zouden water naar binnen laten sijpelen en opgesloten raken.

Hechtlaag: Het schuim wordt vastgelijmd met een kleefmiddel dat gewoonlijk met een getande spaan wordt opgebracht, met de inkepingen verticaal (op en neer) lopend.

Een lijm is niet voor alle EIFS bekledingen nodig; in sommige gevallen wordt het schuim mechanisch aan de muur gehecht, en is geen lijm nodig.

Schuimisolerende plaat: Het schuim fungeert als hoofdisolator voor de muur en kan in verschillende diktes gekocht worden (variërend van 1″ tot 6″), waarbij geldt: hoe dikker het schuim, hoe hoger de R-waarde van je muren.

Gaas en grondlaag: Bij een EIFS bekleding zijn het meestal twee afzonderlijke stappen. Ze worden meestal samen gedaan en zijn in feite één stap omdat de grondlaag in het gaas MOET worden ingebed.

Grondlaag: De grondlaag is precies wat het klinkt… een verflaag die aangebracht wordt voor de afwerking gedaan wordt.

De afwerkingslaag: De afwerkingslaag is de laatste laag die aangebracht wordt, en het is wat aan de buitenkant van het bouwwerk zichtbaar zal zijn, dus hij moet mooi zijn!

Waarin verschillen EIFS en traditioneel stucwerk?

De ondergrond, een polystyreen schuimplaat, die op de ondergrond bevestigd/gelijmd wordt, glasvezel wapeningsnet, een grondlaag (meestal 1/16 tot 1/4 inch dik), en een afwerklaag horen allemaal bij de conventionele EIFS installatie.

Stucwerk, van de andere kant, is een pleister op basis van portlandcement. De stuclaag bestaat gewoonlijk uit een vochtbestendige ondergrond over de geraamtebalken, zelfvulkaniserende metalen lat, cementpleister grondlaag, en een afwerking met een harde laag. Beide methoden hebben voordelen en nadelen.

Waar kan ik EIFS stucwerk vinden?

Exterior stucco contractor Toronto  zorgt voor je projecten. Exterior home improvement in Canada.

Verbeteringen aan je huis en tuin

Als je met je huis bezig bent, denk dan ook na over ideeën voor home decoration ideas en home improvements

Je kunt het beste op zoek gaan naar vroege lentebloeiers om aan te geven dat er warmer weer op komst is. Een uitbarsting van kleur wordt geboden door deze bollen en vaste planten.

Hoewel het lenteweer grillig kan zijn, zijn lentebloemen veerkrachtig genoeg om de stormen die ermee gepaard gaan te doorstaan. Zodra de grond begint te dooien, kun je de eerste tekenen van de lente in je tuin beginnen te zien. Een ruime keuze aan vroege lentebloeiers kun je buiten planten voordat het eerste vleugje kou is ingetreden. Sommigen hebben wat meer aandacht nodig als ze voor het eerst beginnen. De optimale tijd om ze te planten is in het vroege voorjaar, dus wacht niet te lang.