Het gebruik van een elektrische handdoekdroger is onmisbaar

Warme en droge handdoeken krijg je van een elektrische handdoekdroger

Naar droge en warme handdoeken in de badkamer moet je uitkijken. Anderzijds is een elektrische handdoekdroger onmisbaar in deze ruimte. De elektrische handdoekdroger is een dun warmtepaneel dat infrarode straling gebruikt om je handdoeken te drogen. Deze infrarood verwarming zorgt ervoor dat je op elk moment van de dag altijd een warme en droge handdoek bij de hand hebt. En dat is nog niet alles. Bovendien helpt de handdoekdroger om een gezonde omgeving in de badkamer te handhaven. We nemen de voordelen van het gebruik van een elektrische handdoekdroger met je door.

alkari handdoekdroger infrarood verwarming

Wat is een verwarmde handdoekdroger, en hoe werkt het?

In de badkamer is het heerlijk warm, maar je hebt ook de luxe van droge en warme handdoeken ter beschikking. Een handdoekdroger met warmte van infrarood verwarming is een prachtig middelpunt als het om de badkamer gaat. Daardoor zal je handdoek niet muf ruiken nadat je hem gebruikt hebt, omdat hij in korte tijd gedroogd is.

Het Dual-Zone infrarood paneel met drie functies is wat we bedoelen als we het over een handdoekdroger met verwarming hebben. Het heeft verschillende functies, ten eerste om de badkamer te verwarmen, ten tweede om je handdoeken te drogen en te verwarmen, en ten derde om als handdoekenrek te dienen.

Hoe is de werking van een infrarood handdoekdroger?

Een handdoekdroger met infrarood technologie is verdeeld in twee zones. Het bovenste gedeelte heeft een krachtig infrarood verwarmingselement dat de ruimte helpt verwarmen. Dit deel kan in deze toestand temperaturen tot 120 graden Celsius bereiken. Het andere onderdeel van het warmtepaneel is een energiezuinige handdoekdroger, die indien nodig temperaturen tot 70 graden Celsius kan bereiken.

Er is voor elk wat wils, van een vlak wit warmtepaneel tot een kleurrijk of zwart verwarmingselement. Er zijn twee verschillende afwerkingen verkrijgbaar voor de elektrische handdoekdroger. De matte afwerking is de meer traditionele optie. Als alternatief kun je een infrarood paneel laten bedrukken met een foto of afbeelding naar keuze. Er is een overvloed aan mogelijkheden.

Het geeft een unieke en opwindende toets aan je badkamer. Bovendien zijn de infrarood glaspanelen verkrijgbaar in alle RAL kleuren. Daardoor is de waaier van toepassingen voor infrarood verwarming uitzonderlijk groot. Vraag onze infrarood verwarmingsexperts om advies over welk systeem geschikt is voor je badkamer.

Veilige elektrische badkamerverwarming

Het belang van veiligheid in een vochtige ruimte kan niet genoeg benadrukt worden. Onze elektrische badkamerverwarming zone 2 is voorzien van een IP44 klasse, waardoor ze de badkamer comfortabel en efficiënt kan verwarmen. Dit betekent dat ze veilig in de badkamer te gebruiken zijn omdat ze spatwaterdicht zijn en geen scherpe randen hebben.

Verder zijn onze infrarood verwarmingspanelen uitgerust met oververhittingsschakelaars om oververhitting te voorkomen. Als het warmtepaneel erg heet wordt, schakelt het automatisch uit. Extra voorzorgsmaatregelen moeten genomen worden. Het ESG veiligheidsglas dat voor de constructie van een infrarood verwarming gebruikt wordt, is uitzonderlijk gehard, zodat het uiterst veilig te bedienen is.

Bovendien zijn de randen van de elektrische badkamerverwarming afgerond afgewerkt, zodat ze niet scherp kunnen worden. Bovendien zijn onze infraroodverwarmers gecertificeerd met essentiële veiligheidscertificaten, zoals de Duitse TÜV goedkeuring, de VDE, de RoHS certificering, en de CE markering.

Infrarood verwarming is een eenvoudig te installeren systeem

Ook de installatie van infrarood verwarming is eenvoudig. Er is alleen een elektrische aansluiting nodig om dit karwei te klaren. De elektrische badkamerverwarming kan aan het plafond of aan de muur bevestigd worden met de vier schroeven die bij het toestel geleverd worden. Omdat de stralen naar beneden gericht zijn, profiteer je ook van een behaaglijke vloer als de lamp op het dak gezet wordt.

Natuurlijk heb je een elektrische handdoekdroger nodig met een infrarood paneel dat je aan de muur hangt. Bij het installeren van een infrarood verwarming hoef je er alleen maar rekening mee te houden dat je de verwarming op een veilige afstand van 60 cm van de dichtstbijzijnde waterleiding houdt. De optimale plaats is recht tegenover de douche of buiten het hek. Meteen nadat je uit de douche stapt, wikkel je je in een warme en droge handdoek om jezelf warm en droog te houden.

Omdat de infrarode stralen ook de buitenmuur verwarmen, hoef je je geen zorgen meer te maken over schimmelvorming in de muren van je huis. Droge muren helpen ook om de isolatie beter te laten werken. Kort gezegd hebben IR panelen alle voordelen.

– De installatie is eenvoudig.
– Gebruik altijd handdoeken die droog en warm zijn.
– Een gevoel van welbehagen.
– Er zijn geen onderhoudskosten, en het product is volkomen veilig in gebruik.
– Het is kosteneffectief in gebruik.
– Een 2 cm dik infrarood paneel met een slanke vormgeving.
– Bespaart vloerruimte
– Verkrijgbaar in verschillende maten en vermogens.
– Handdoek voor de badkamerradiator met een design.

Ben je op zoek naar een elektrische handdoekdroger?

Wil je de vruchten plukken van maximaal welzijn in je badkamer? Dan kun je een elektrische handdoekdroger kopen in de Infrarood verwarming online winkel. Bijvoorbeeld een spiegel met een verwarming of een verwarming in het plafond. Met een elektrische handdoekdroger of andere infrarood panelen voor de badkamer kun je elke ochtend wakker worden met een warme en gezonde badkamer.

In tegenstelling tot een centrale verwarming verwarmt infrarood verwarming niet de lucht om je heen. Het verwarmt de voorwerpen in de badkamer, waardoor je elke keer een comfortabeler ervaring hebt. Het droogt de muren uit, waardoor schimmelvorming wordt voorkomen. Het is de kosteneffectieve elektrische verwarming die echt nodig is voor je huis.

Overleg met ons over de mogelijkheid om je badkamer infrarood warmte te geven die ontspannend, gezond en langdurig is. We geven je graag advies over infrarood verwarming. Meer informatie over het efficiënt verwarmen van je huis met infrarood vind je in onze blogs over infrarood verwarming.

We hebben bij 3 infrarood verwarming online winkels als bron gebruikt.

Bron 1: Infrarood Verwarming
Bron 2: Infrarood Paneel
Bron 3: Warmteshop