Google Workspace laat bedrijven nu apps bijwerken op apparaten van werknemers

Google Workspace stelt bedrijven nu in staat om de toestellen van hun werknemers gemakkelijk en met betere controle te beheren. Google Workspace beheerders hebben nu de mogelijkheid om Android app-updates te regelen op apparaten van hun werknemers die deel uitmaken van het beheerde Google Play systeem. Workspace admins kunnen nu aangeven of apps meteen moeten worden bijgewerkt of ingepland voor later. Deze beleidsregels kunnen op groepsniveau worden ingesteld door de admins binnen de organisatie.

Google Workspace

“Voorheen was het standaard gedrag voor app updates in beheerde Google Play afhankelijk van de voorwaarde dat het apparaat met een Wi-Fi-netwerk verbonden was, aan het opladen was, en niet actief gebruikt werd. Dit gedrag is niet altijd geschikt voor de behoeften van onze klanten en admins hebben behoefte aan meer granulaire controle over hoe apps worden bijgewerkt,” verklaarde Google in een blogbericht.

Volgens het bedrijf kunnen beheerders nu specifieke criteria instellen voor wanneer beheerde play apps kunnen updaten.

Beheerders kunnen “App auto-update timing” instellen op “Hoge prioriteit” zodat updates onmiddellijk ge├»nstalleerd worden “nadat de nieuwe versie gepubliceerd is en deze door Google Play bekeken wordt.” Dit downloaden kan gebeuren als het toestel op cellulaire stroom staat. Hij wordt ook bijgewerkt als de app actief door de gebruiker gebruikt wordt en als het apparaat offline is, dan wordt de app meteen bijgewerkt als het apparaat de volgende keer met het internet verbonden is, aldus het bedrijf.