Elon Musk zal niet tot de raad van bestuur van Twitter toetreden

Elon Musk zal niet langer lid worden van de raad van bestuur van Twitter, aldus de CEO van het bedrijf, Parag Agrawal, in een bericht aan de medewerkers. In een verklaring van vorige week bevestigde Agrawal dat Musk in de raad van bestuur zou komen naar aanleiding van zijn aankoop van 9,2 procent van de aandelen van het bedrijf. Agrawal beweert nu echter dat Musk besloten heeft de functie niet te aanvaarden.

Veranderingen die Elon Musk aan Twitter zou kunnen aanbrengen

“We kondigden dinsdag aan dat Elon tot lid van de raad van bestuur benoemd zou worden, onder voorbehoud van de voltooiing van een antecedentenonderzoek en formele aanvaarding,” schrijft Agrawal. De officiële invoering was gepland voor 9 april, maar Elon kondigde de volgende ochtend aan dat hij niet tot de raad van bestuur zal toetreden in de toekomst. Dit is, naar mijn mening, voor het beste. We hebben de inbreng van onze aandeelhouders gewaardeerd en zullen dat blijven doen, of ze nu lid zijn van onze raad van bestuur of niet. Elon is onze grootste aandeelhouder, en we zullen open blijven staan voor zijn suggesties.”

Door tot de raad van bestuur van Twitter toe te treden, zou Musk verhinderd zijn meer dan 14,9 procent van het bedrijf te bezitten. Musk’s aandeel in Twitter werd op het moment van zijn aankoop, die openbaar werd, gewaardeerd op 2,89 miljard dollar.

twitter nieuws

Sinds de onthulling van Musk’s aandeel in Twitter heeft de CEO van zowel Tesla als SpaceX in het openbaar getwitterd over zijn visie voor het bedrijf – hoewel, zoals altijd het geval is met Musk, het moeilijk te zeggen is wanneer hij gewoon aan het trollen is. Hij lanceerde een poll om te bepalen of Twitter een bewerkingsknop moet opnemen, de dag voordat het bedrijf bevestigde dat de lang gevraagde functie in de nabije toekomst zou worden ingevoerd. Recente suggesties zijn onder meer het opnemen van verificatievinkjes bij de betaalde Twitter Blue dienst, en het ombouwen van het hoofdkwartier van Twitter in San Francisco tot een daklozenopvang “omdat er toch niemand komt opdagen”. Hij deed deze suggesties op dezelfde dag dat hij Twitter blijkbaar liet weten dat hij niet tot de raad van bestuur zou toetreden.