Amsterdam West bezoeken

Enkele van Amsterdams meest actieve buurten vind je ten westen van het stadscentrum, in het gebied dat bekend staat als de Westend. Het Westerpark is een populaire bestemming voor bezoekers en plaatselijke bewoners, dankzij de open groene ruimte, het gevarieerde aanbod van cafés en restaurants, en de kalender met evenementen die het hele jaar door plaatsvinden. Oud-West is een toevluchtsoord voor wie op zoek is naar unieke restaurants en mogelijkheden om kleding, woninginrichting, en cadeautjes te kopen als het om eten en winkelen gaat. Als je iets verder naar het westen reist, vind je de stadjes Bos en Lommer en De Baarsjes, die beide rijk zijn aan cultuur en sfeer.

Amsterdam West

Typisch voor de Westkant van Amsterdam

Het westen van Amsterdam herbergt een gediversifieerde dwarsdoorsnede van de inwoners van de stad, wat resulteert in verschillende multiculturele buurten waar om elke hoek iets nieuws te ontdekken valt. Het uitgestrekte Westerpark doet dienst als openbare tuin, een gebied dat voor van alles gebruikt wordt, van picknicks met het gezin tot romantische wandelingen tot sportevenementen en festivals. Terwijl veel parken in de binnenstad dienen als een plek om even weg te zijn uit de stad, lokt het Westerpark mensen door er enkele van Amsterdams aantrekkelijkste culturele evenementen te organiseren, wat veel bezoekers trekt. Oud-West is een van de best bewaarde geheimen van Amsterdam, en met een goede reden: het is een ware schatkamer van alternatieve winkels, straatmarkten, en uitstekende cafés die alleen de in-crowd bezoekt. In dezelfde geest duiken overal in Bos en Lommer en De Baarsjes een heleboel culinaire juweeltjes en zelfstandige zaakjes op.

In Amsterdam West is van alles te doen.

Het Westerpark, gelegen op loopafstand van de schilderachtige Jordaan, biedt veel meer dan zijn gelijknamige park. Verspreid tussen de bomen liggen verschillende uitgaansgelegenheden, waaronder bars met zonovergoten terrassen, een arthouse theater, en verschillende andere uitgaansgelegenheden. Een complex van gigantische bouwwerken, bekend als de Westergasfabriek, deed ooit dienst als gasfabriek en is nu de thuisbasis van enkele van de bekendste evenementen in de stad, zoals de Amsterdamse modeweek en verschillende spijs- en wijnfestivals. Op de eerste zondag van elke maand is er een maandelijkse ambachtsmarkt die de gemeenschap samenbrengt en een verscheidenheid aan verkopers.

De Ten Katemarkt, in Amsterdam’s wijk Oud-West, is een andere prominente markt. Streekproducten, bloemen en internationale straatkeuken vind je allemaal op deze typische boerenmarkt in het hart van de stad. Het winkelgebied in Oud-West is al even divers, met onder meer high-end concept stores als SPRMKT en Wildernis en gastronomische levensmiddelenwinkel Bilder & De Clercq. Bezoek De Hallen, een gemeenschappelijk complex dat een bioscoop, een hotel en verschillende tentoonstellingsruimten bevat, als je nog niet in de buurt bent. Het hele jaar door worden in deze oude tramremise op het terrein van de stad markten, pop-up winkels, en voorstellingen gehouden. Amsterdam, en vooral het Westen, blinkt uit in het nieuw leven inblazen van verouderde gemeentelijke structuren, en dit is iets wat de stad uitzonderlijk goed doet. De School, een nachtclub, restaurant, sportschool en uitgaansgelegenheid in het Nederlandse Bos en Lommer, is gehuisvest in een oud schoolgebouw dat in zijn oude glorie is hersteld, terwijl de inrichting een nostalgisch gevoel heeft behouden,

Restaurants en eetgelegenheden in Amsterdam West

De wereldberoemde Foodhallen (gelegen in De Hallen) zijn het culinaire hoogtepunt van de westerse wereld. Dit culinaire mekka, dat alles serveert van hamburgers tot Dim Sum en van modern Mexicaans tot sushi, zal je een uitgehongerd gevoel geven zodra je door de deur stapt. Behalve trendy koffiehuizen zoals Lot 61 en klassieke Hollandse ‘bruine cafés’, vind je in de buurt ook toprestaurants zoals Happy Happy Joy en Kanarie Club. Westerpark’s visrestaurant Mossel & Gin en gastropub favorieten WestergasTerras en Pacific Parc zorgen voor vullende maaltijden voor hongerige eters. Wie op zoek is naar de authentieke Turkse, Surinaamse en Indonesische keuken kan terecht in Bos en Lommer en De Baarsjes, naast vele andere.

In Amsterdam West zijn er verschillende mogelijkheden om te logeren.

Een groeiend aantal innovatieve budgethotels opent hun deuren aan de meest westelijke rand van Amsterdam naarmate de attracties en activiteiten van de stad zich uitbreiden. Door een kamer te huren in een hotel, appartement, of bed and breakfast in een van de westelijke buurten van Amsterdam, kun je optimaal profiteren van alles wat de omgeving te bieden heeft. Een luxueus feestmaal wacht op je in Hotel De Hallen, een rijkelijk ingericht luxe hotel in het hart van een van de meest dynamische wijken in Amsterdam’s wijk Oud-West. Kijk ook eens in Hotel Not in De Baarsjes als je eens iets anders wilt. In de themakamers, ontworpen door kunstenaars, kun je overnachten in een tramwagon of in een kamer achter een verborgen deur.

Bron: Taxi Amsterdam West